Categorie: Slimme apparaten | Mediaspelers

Mediaspelers

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om films en series van je computer of laptop op je tv af te spelen?

Dan is een mediaspeler de perfecte oplossing. Stream hoge kwaliteit muziek, foto’s of films naar je tv. Op die manier maak je je tv smart.

Ik leg je graag uit wat de mogelijkheden zijn en waar je op moet letten.

google chromecast

Wat is een mediaspeler?

Een mediaspeler is in staat om verschillende mediabestanden af te spelen. Denk daarbij aan films, foto’s, muziek etc.

Een mediaspeler sluit je aan aan je thuisnetwerk waarna je via verschillende apparaten verbinding kunt maken. Veel mediaspelers hebben toegang tot het internet en hebben de mogelijkheid om apps te installeren. Zoals Netflix, Spotify, Videoland etc.

Soorten mediaspelers

Sommige mediaspelers zijn voorzien van een ingebouwde harde schijf.

Mediaspelers zónder harde schijf streamen bestanden rechtstreeks van je computer, NAS of smartphone. Het nadeel hiervan is dat je computer of smartphone altijd aan moet staan.

Mediaspelers mét ingebouwde harde schijf kunnen naast het standaard streamen ook bestanden opslaan en direct afspelen. Daarnaast kun je op deze mediaspelers apps installeren zodat je computer of smartphone niet aan hoeft te blijven. Ideaal als je onverwachts de deur uit moet en je kinderen zitten net hun favoriete tekenfilm te kijken.

Welke mediaspelers zijn er?

Mediaspelers zijn er in allerlei vormen, maten en specificaties. 

Om je door de bomen het bos te laten zien heb ik een overzicht van de meest bekende mediaspelers voor je op een rij gezet.