Home » Smart home » Slimme apparaten » Google Chromecast resetten: In 5 stappen terugzetten naar fabrieksinstellingen

Google Chromecast resetten: In 5 stappen terugzetten naar fabrieksinstellingen

Hey daar! Heb je een Chromecast? Dan weet je hoe handig dit kleine apparaatje kan zijn om je favoriete series en films te streamen. Maar soms is je Google Chromecast resetten nodig? Net als elk technologisch apparaat, kan de Chromecast soms kuren hebben. Misschien reageert hij niet meer, of werkt hij niet zoals je gewend bent. Een snelle reset naar fabrieksinstellingen kan dan wonderen doen. Het is een simpele handeling die vaak veel problemen oplost en je Chromecast weer als nieuw laat werken.

Google

Verschillende modellen van Google Chromecast en hun kenmerken

Er zijn verschillende modellen Chromecast op de markt, en elk heeft zijn eigen unieke kenmerken. Van de eerste generatie Chromecast, die in 2013 werd gelanceerd, tot de nieuwere versies met verbeterde snelheid en functionaliteit, zoals de Chromecast Ultra en Chromecast met Google TV. De manier van resetten hangt af van welke generatie Chromecast je hebt. Bijvoorbeeld, de Chromecast Ultra ondersteunt 4K-streaming en heeft een Ethernetpoort, wat betekent dat het resetproces kan verschillen van de standaard Chromecast. Het is belangrijk om te weten welk model je hebt, zodat je de juiste instructies kunt volgen. Voor meer gedetailleerde informatie over de verschillende modellen en hun kenmerken, kun je een kijkje nemen op deze handige gids.

Je Chromecast terugzetten naar fabrieksinstellingen via het apparaat zelf

Oké, laten we het hebben over hoe je jouw Chromecast direct via het apparaat zelf kunt resetten. Dit is superhandig als je bijvoorbeeld problemen hebt met de verbinding of als je de Chromecast wil terugzetten op fabrieksinstellingen.
 • Zorg ervoor dat je Chromecast is aangesloten op je tv en dat deze aan staat.
 • Zoek de resetknop. Deze vind je meestal aan de zijkant of achterkant van de Chromecast.
 • Houd deze knop ingedrukt totdat het led-lampje begint te knipperen. Dit kan een paar seconden duren.
 • Blijf de knop ingedrukt houden, totdat het lampje stopt met knipperen en constant blijft branden.
 • Wanneer het lampje constant blijft branden, laat je de knop los. Je Chromecast zal nu resetten en opnieuw opstarten. Dit kan even duren, dus geen paniek als het niet meteen gebeurt.

Makkelijk toch? Als je visuele hulp nodig hebt, zijn er tal van video’s online die je stap voor stap door het proces leiden.

Je Google Chromecast resetten via Google Home app

Nu, als je liever dingen vanaf je smartphone regelt, kun je je Chromecast opnieuw resetten via de Google Home-app. Dit is hoe je dat doet:

 • Open de app op je smartphone of tablet.
 • Zoek je Chromecast apparaat in de lijst van verbonden apparaten en tik erop.
 • Ga naar de instellingen (het tandwielpictogram).
 • Scroll naar beneden en zoek naar de optie ‘Fabrieksinstellingen herstellen’ of iets vergelijkbaars.
 • Bevestig dat je de Chromecast wilt resetten. De app zal je waarschijnlijk om bevestiging vragen, dus lees goed wat er staat voordat je op ‘Ja’ tikt.
 • Vervolgens kun je de Chromecast installeren en opnieuw instellen.

En voilà, je Chromecast zal beginnen met resetten. Dit kan een paar minuten duren, dus heb even geduld. Mocht de app niet werken zoals je verwacht, probeer dan de app te sluiten en opnieuw te openen, of je smartphone opnieuw te starten. Soms kan een simpele herstart van de app of je telefoon het probleem oplossen.

Google

Veelgestelde vragen over Chromecast resetten

Een harde reset op je Chromecast is eigenlijk heel simpel. Houd de knop op je Chromecast ingedrukt totdat het led-lampje begint te knipperen. Wacht tot het lampje constant blijft branden, en voilà, je Chromecast is gereset!

Om je Chromecast met een nieuwe wifi te verbinden, open je de Google Home-app, selecteer je je Chromecast en ga je naar de instellingen. Kies ‘wifi’ en volg de instructies om een nieuwe netwerkverbinding in te stellen.

Als je Chromecast geen verbinding maakt met wifi, controleer dan eerst of je WIFI-netwerk correct werkt. Probeer je router te resetten en zorg ervoor dat je Chromecast binnen het bereik van je WIFI-netwerk is. Als dat niet werkt, probeer dan je Chromecast te resetten.

Om je Chromecast afstandsbediening opnieuw te synchroniseren, houd je de Home-knop op je afstandsbediening een paar seconden ingedrukt. Volg daarna de instructies op het scherm om de afstandsbediening opnieuw te koppelen aan je Chromecast.

Probleemoplossing en tips

Loop je tegen problemen aan bij het Chromecast resetten? Geen zorgen, hier zijn een paar tips:

  • Controleer je internetverbinding: Zorg ervoor dat je wifinetwerk stabiel en actief is.
  • Update je Google Home-app: Soms kunnen problemen worden opgelost door simpelweg de app te updaten.
  • Afstand tussen Chromecast en router: Plaats je Chromecast dichter bij je wifirouter voor een betere verbinding.
  • Reset je router: Dit kan vaak verbindingsproblemen oplossen.

 

Om toekomstige problemen te voorkomen, is het een goed idee om je Chromecast regelmatig te updaten en te zorgen voor een stabiele internetverbinding. Ook kan het helpen om je Chromecast niet achter de tv of in een gesloten kastje te plaatsen, omdat dit het signaal kan verstoren.